10 Videomarketing tips voor het MKB

Of je nu net een klein bedrijf bent gestart of een bestaand middenbedrijf hebt, ben je voortdurend op zoek naar het opbouwen van zakenrelaties. Als het even kan ook nog zonder grote uitgaven. Video marketing is een bewezen methode om publiek aan te trekken en uiteindelijk meer verkopen te genereren.

Hier heb je de beste strategieën om jouw bedrijf te promoten via video marketing en tegelijkertijd geld te besparen!

  1. Stel jezelf voor

De combinatie van zowel audio- als visuele stimulatie in video maakt het beschrijven van complexe concepten veel gemakkelijker en belangrijker, dus eenvoudiger te begrijpen. Gebruik een video op je startpagina, die beschrijft wat je doet en welk probleem je voor de klant kunt oplossen ( in minder dan 90 seconden ). Je zult merken dat dit veel effectiever is dan deze zelfde uitleg in de eerste kop en alinea te plaatsen. Het hoeft geen geanimeerde uitlegvideo te zijn, maar is ( meestal ) een goed en betaalbaar begin.

  1. Leg in details jouw werkzaamheden uit

Hoewel één overzichtsvideo op de startpagina van je website of Facebook-pagina een geweldige manier is voor kennismaking met jouw bedrijf en wat je doet, is er vaak meer beschrijving nodig om jouw doelgroep te overtuigen. Enkele meer gedetailleerde video’s over de functies van jouw product of de verschillende services die je aanbiedt, is een geweldige manier om meer informatie te geven en het publiek te helpen beslissen om te kopen.

  1. Bewijs van derden ( Getuigenissen van klanten )

Haal andere mensen die van je product, dienst of bedrijf houden voor de camera en doe het nu! Het is vele malen effectiever dan je eigen winstkarakteristieken te horen krijgen.

  1. Maak gebruik van externe factoren

Daarmee wordt bedoeld dat je uitlegvideo’s van gerenommeerde bedrijven kunt gebruiken om te helpen jouw publiek uit te leggen over je product of dienst. Er zijn eindeloze educatieve onderwerpen in jouw werkbranche die het publiek nuttig vindt. Bovendien helpt dit hen om respect voor en kennis van je merk op te bouwen.

  1. Laat zien wie je bent

Laat zien wie je bent als bedrijf. Kopers willen graag weten van wie ze kopen, zelfs als dit een onbewuste wens is. Je bent nog een klein bedrijf, dus je kunt bijvoorbeeld snelle chats met mensen in je bedrijf of een verkorte video van hoe de dag wordt doorgebracht op kantoor weergeven.

  1. Vertel jouw oprichtingsverhaal

Dit is relevant voor kleine bedrijven, omdat mensen vaak erg geïnteresseerd zijn in hoe het kleine bedrijf waarvan zij kopen opgericht is. Zoek een goede balans tussen je verhaal vertellen, delen waar je vandaan komt en maak het relevant voor de klanten en medewerkers.

  1. Bloggen

Het is verbazingwekkend hoeveel mensen graag video-inhoud bekijken. Blijkbaar vereisen de kopers dat tegenwoordig. Dus waarom zou je niet meer van de inhoud die ze leuk vinden, toevoegen aan je blog om ze terug te laten komen voor meer? Neem een ​​videoblog met de webcam, terwijl je op kantoor of in een vergaderruimte zit. Of je iPhone om wat gedachten vast te leggen, terwijl je over straat loopt.

  1. Bedank jouw klanten

Loyaliteit is van cruciaal belang voor de duurzaamheid van jouw bedrijf. Laat je klanten merken dat die geliefd zijn, toon hoe dankbaar je bent voor hen en hun steun.

  1. Toon het ( productie ) proces

Achter de schermen weergeven, is een andere manier om hen een reëel beeld te geven van wie je bent en waar hun aankoop vandaan komt.

  1. Interview en deel die informatie

Het laatste videotype, is om partners of anderen met meer ervaring in je branche te interviewen voor intellectueel-leiderschapsinhoud om jouw publiek opnieuw te informeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>