Loodgietersbedrijf maakt gebruik van de beste marketingmethode; video marketing

Het is begrijpelijk dat het als loodgieter moeilijk is om nieuwe marketing ideeën te bedenken. De meeste loodgieters vinden hun nieuwe klanten door hun werk op facebook te promoten met afbeeldingen. Meestal plaatsen zij een ‘before’ en ‘after’ afbeelding. Maar de beste marketingmethode die je als loodgieter kunt gebruiken is videomarketing. Waarom? Lees hier de redenen waarom videomarketing de beste marketingmethode is.

Het helpt om potentiele klanten te vinden

Potentiële klanten kunnen hulp zoeken bij een sanitair probleem, proberen een probleem op te lossen of te beoordelen. Je video’s kunnen de zoekresultaten zijn die aan hun zoekopdracht voldoen, waardoor je een geboeid publiek hebt en je kunt zo klanten vinden.

Video bouwt vertrouwen op

Vertrouwen is het fundament van conversies en verkopen. Maar het opbouwen van vertrouwen moet een doel op zich zijn. Het hele concept van contentmarketing is gebaseerd op vertrouwen en het creëren van langdurige relaties. Stop met verkopen en laat de mensen naar je toe komen door ze interessante en nuttige informatie te geven.

Video doet het allemaal

Video-inhoud zal klanten waarschijnlijk aanspreken en emoties opwekken. Promotievideo’s kunnen ook vertrouwen bevorderen. Sommige consumenten zijn nog steeds sceptisch over het kopen van producten en diensten op internet omdat ze bang zijn voor fraude en vals spelen. Maar effectieve marketingvideo’s presenteren jouw diensten of producten in een conversatievorm. Dat zorgt voor een gevoel van individuele benadering.

Videomarketing kan alles verklaren

Lanceer je een nieuw product of een service? Maak een video om te laten zien hoe het werkt. Door een uitlegvideo komen klanten meer te weten te over een product of dienst. Dat is de reden waarom veel bedrijven op hun startpagina een introductievideo hebben. Probeer je een moeilijk concept uit te leggen? Maak geanimeerde video’s. Animatie kan concepten tot leven brengen die geen tekst of live video kan. Bovendien zijn saaie pratende hoofden niet meer genoeg om het ijs te doorbreken. Geanimeerde video’s zijn een perfecte combinatie van entertainment, nostalgie en eenvoud. En ze werken. Heeft jouw bedrijf een website? Plaats dan een video op de startpagina.

Verhoogde advertentie-effectiviteit met video

Het is te gemakkelijk voor jouw doelgroep om direct door jouw banner- of zijbalkadvertentie te scrollen en deze elementen lopen na een tijdje op. Video’s daarentegen trekken de aandacht. Videoadvertenties kunnen jouw doelgroep boeien en je in staat stellen om behoorlijk wat te bereiken in een kortere periode, waardoor meer bezoekers naar jouw site worden gebracht en worden voorbereid voor aankoop. Hoewel videomarketing al bestaat sinds de televisie is uitgevonden, is onlinevideo nu beschikbaar voor kleine bedrijven om hun bedrijf te promoten. Video-inhoud blijft groeien en het vertoont geen tekenen van vertraging, dus de loodgieter in Rotterdam begint vandaag nog met hun eerste video over hoe je een lekkende kraan moet repareren!

Betere SEO

Door video’s op jouw website te plaatsen, verhoog je de hoeveelheid tijd die bezoekers op jouw site doorbrengen. Langere tijd besteed aan sites bouwt een hoger niveau van vertrouwen op bij zoekmachines, en geeft signalen aan zoekmachines dat jouw site hoogwaardige inhoud biedt. Zorg ervoor dat je de video op YouTube optimaliseert voor SEO. Zorg ervoor dat titels en beschrijvingen correct zijn, voeg links toe naar jouw site en andere belangrijke informatie die jouw doelgroep zou moeten weten over de diensten die je promoot.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>