Je zult vast wel gehoord hebben van SEO. Als we horen SEO dan denken we aan contents en linkbuilding. Maar wist je dat er ook SEO video bestaat. Dit wordt VSEO genoemd, de video SEO. Foto’s maken jouw content uniek, maar ook je website ziet er hierdoor goed uit. Afhankelijk van het onderwerp van jouw website wordt een video geplaatst. Er zijn vele die liever naar een video kijken in plaats van lezen.

VSEO is een hele goede manier om jouw website omhoog te krijgen. Het is niet makkelijk om hoog in de zoekmachine te komen met je video. Een video is aantrekkelijk en duidelijker. Je hoef je niet meer te verbeelden wanneer je leest, maar ziet gelijk wat er gebeurd of hoe je een handeling moet doen. Google bekijkt van alles op je website. Dus niet alleen je artikelen, maar ook de afbeeldingen en video’s. Digital desert weet precies hoe jou website omhoog moet.

Net als hoe contents keywords hebben is er bij video ook een belangrijk punt waarop er gelet wordt. De SEO-maatregel voor video zegt dat je in kwaliteit video’s moet investeren. Je maakt geen video, omdat je het moet maken zodat mensen je kunnen vinden. Video’s maak je niet aan de hand van de zoekwoorden. Dat kan een ieder doen. Video’s moeten berusten op dat wat waarover je website gaat. Het moet van goede kwaliteit zijn en niet zomaar een video die meteen via Google te vinden is, maar geen kwaliteit heeft. Je video moet ingaan op het inhoud, het moet overtuigend zijn en geen twijfels opbrengen. Nadat de klant heeft gekeken naar de video moet prikkelen en de aandacht vasthouden van de klant. Als je niet weet hoe zo een video gemaakt wordt is er dan een professional die je wel kan begeleiden hiermee.

Als je video af is kun je het als eerst op je eigen website plaatsen. Want dankzij deze video krijgt jouw site meer bekendheid. Je kunt daarna meer bekendheid krijgen als je jouw video zet op YouTube en social media als Facebook, Instagram en LinkedIn. Dit zijn plaatsen waar mensen veel promoten. Als ze een video leuk vinden gaan ze het dan ook delen zodat het op verschillende plekken aankomt. Dit is een voordeel voor de VSEO.

Voordat iemand een video bekijkt gaat hij eerst de titel lezen. Als de titel hem boeit bekijkt hij jouw video. Zorg er dus voor dat je een pakkende titel plaatst boven je video. Ook de beschrijving en tags moeten duidelijk zijn. Zodat de klant niet zomaar de video hoef te open om tijd te verliezen. Want voordat iemand een video bekijkt wil hij eerst weten waarover het gaat zonder tijd te verliezen. De titel zelf moet ook een keyword hebben zodat het makkelijk te vinden is op Google. Een video ziet eruit als een thumbnail als hij nog niet open is. Kies een spannend thumbnail die de klant gelijk motiveert om te kijken. Jouw video kan voorkomen in het zoekmachine optimalisatie Eindhoven.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>