Hoe kun je naast video ook fotografie inzetten voor je bedrijf?

Op heel wat bedrijfswebsites zijn er korte filmpjes te vinden waar specifieke werkzaamheden die het bedrijf uitvoert, worden besproken. Ook werkzaamheden gerelateerd aan het bedrijf zoals een instructiefilmpje waarop tegelijkertijd het bedrijf wordt aangeprezen. Deze helpen de bezoekers van de website aardig op weg. Maar het zijn niet alleen de video’s die gebruikt kunnen worden bij de website, maar zeker ook passende foto’s. Het voordeel van een foto is dat het gelijk in het oog springt bij het bezoeken van de website.

Een goede foto mag dus niet ontbreken

Het gebeurt helaas maar al te vaak dat men foto’s haalt vanuit het internet en die laat plaatsen op de bedrijfswebsite. Dat wordt vaak nog als de snelste (en goedkoopste) optie gezien om de website wat meer inhoud te geven, maar resulteert dat lang niet altijd in het gewenste resultaat. Het ligt toch immers in de bedoeling dat elke bedrijfswebsite op een aparte manier klanten naar zich toe moet trekken. Dezelfde (mogelijke) klanten zullen bij het zien van de foto’s gelijk een beeld vormen van het bedrijf en dient die dus wel representatief te zijn. Een goede manier om fotografie dus in te zetten voor het bedrijf is om ervoor te zorgen dat de foto’s die op de website zullen worden geplaatst direct een goed beeld zullen geven van het werk dat het bedrijf zoal verricht.

Naast het gebruik voor de website kunnen de foto’s ook anders worden gebruikt

Nu is het wel gangbaar dat foto’s van het bedrijf worden geplaatst op hun website, maar zijn er natuurlijk nog tal van andere toepassingen mogelijk. Zo heeft nagenoeg elk bedrijf brochures die aan belangstellenden worden uitgedeeld en zullen een paar leuke foto’s zeker de aandacht trekken. Ook de gebruikelijke banners en posters die er altijd te vinden zijn in de ontvangstruimtes van het bedrijf zoals de balie, zijn merendeels met foto’s bedekt. Er wordt door het bedrijf, dat de posters zal ontwerpen en afdrukken, dan ook altijd gevraagd naar foto’s van de hoogste kwaliteit. Die kunnen dus het liefst door een professionele fotograaf worden gemaakt. Ook deze trouwfotograaf omgeving Eindhoven kan voor zulke werkzaamheden ingehuurd worden omdat de ervaring en uiteraard het apparatuur al aanwezig zijn. Wij hebben erg goede ervaringen met deze persoon.

Het is dus niet alleen nodig om video’s te plaatsen op de bedrijfswebsite, maar ook de nodige foto’s. Die geven op zich weer een andere “look” aan de website en is dit de eerste indruk die bepalend zal zijn voor het verder zullen bekijken van de site. Ook voor een representatieve uitstraling van de werkruimte(s) van het bedrijf kunnen foto’s heel goed toegepast worden in de vorm van posters. Met de juiste aanpak kunnen foto’s daarom een grote rol spelen om het bedrijf meer bekendheid te geven. Zorg er wel voor dat er een goede fotograaf bij aan te pas zal komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>