Hoe je met video’s je bedrijf promoot

Het promoten van jouw bedrijf door middel van video’s is een geweldige manier om je bedrijf, producten en de kennis van de werknemers onder de aandacht te brengen. Als het gaat om video-marketing, denken veel eigenaren van kleine en middelgrote bedrijven vaak dat video van hoge kwaliteit buiten hun budget valt. Er zijn echter een aantal goedkope opties waar kleine bedrijven gebruik van kunnen maken. Dit is een grote reden waarom er een verschuiving in marketing plaatsvindt en meer bedrijven hun tv-advertentiekosten toewijzen naar online videoproductie.

Wat kan ik in mijn video’s plaatsen?

Hoe jij video gebruikt, is afhankelijk van het type bedrijf en de services of producten die je aanbiedt. Hier zijn een paar ideeën om je op weg te helpen:

  • Een introductie van waar jouw bedrijf voor staat en waar de producten voor zijn ontworpen, is de beste stap die je in de video-marketingruimte kan zetten. Haal de eigenaar of oprichter voor de camera om de missie en visie van het bedrijf te delen. Een vriendelijke kennismaking met nieuwe klanten, of een herintroductie van de huidige, kan het gesprek op gang brengen.
  • Toon jouw product. Als je een fysiek product verkoopt, is video een krachtige manier om mensen een idee te geven van hoe het product is, hoe het voelt en waar het van gemaakt is.
  • Leg uit hoe je iets moet doen. Instructievideo’s zijn een goede manier om mensen nuttige informatie te geven en ze tegelijkertijd aan het product te herinneren.
  • Breng getuigenissen tot leven. Veel bedrijven gebruiken schriftelijke getuigenissen op hun websites. Maar je kunt het interessanter maken en authenticiteit creëren, door mensen te interviewen of klanten vragen om video’s te uploaden waar zij jouw producten gebruiken.
  • Upload regelmatig nieuwe video’s. Het opbouwen van een vast publiek voor je video’s is niet eenvoudig, maar kan je zakelijke vooruitzichten een flinke boost geven. Maak regelmatig nieuwe video’s en moedig mensen aan zich te abonneren via je YouTube-kanaal of e-mail.
  • Voeg een persoonlijk tintje toe. Welkom bezoekers van je site, introduceer jouw personeel of film een ​​”dag op kantoor”. Dit type inhoud voegt persoonlijkheid toe en brengt je bedrijf tot leven. Dit kan iemand helpen beslissen om graag zaken met je willen doen.

Hoe eenvoudig is het om een ​​video te maken?

Het maken van een video is niet alleen meer weggelegd aan professionals en kost ook niet zoveel meer. Desondanks kunnen professionals verfijnde, gepolijste video’s produceren. Dit kan een waardevolle investering zijn voor spraakmakende projecten, maar met een beetje tijd en moeite kun je geweldige resultaten behalen door het zelf te doen. Er zijn veel online diensten en gratis software die het gemakkelijk maken om video-inhoud te bewerken, te uploaden, in te sluiten en te delen.

Zorg ervoor dat je video wordt gevonden

Nadat je video gereed is, uploadt deze naar websites zoals YouTube en Vimeo en social media sites:

  • Op Facebook kun je video’s van maximaal 45 minuten ( maximaal bestandsgrootte van 1 GB ) plaatsen. Houd er rekening mee dat de gemiddelde video op Facebook slechts 44 seconden lang is en populaire video’s vaak nog korter zijn.
  • Met Twitter kun je video’s opnemen ( deze kunnen maximaal twee minuten en 20 seconden lang zijn ) en je kunt ook video’s uploaden die je al hebt gemaakt.
  • Met Instagram kun je video’s van maximaal 60 seconden opnemen (bestandslimiet van 150 MB). Je kunt filters, teksten en details van locatie toevoegen. Je kunt ook video’s uploaden naar Instagram vanaf je telefoon.
  • Een andere steeds populairdere optie is live streaming op Facebook en Periscope, waarmee je op specifieke tijden naar je klanten kunt zenden.

Zorg ervoor dat je interessante titels en duidelijke beschrijvingen toevoegt aan je video’s, zodat ze de beste kans hebben om gevonden en bekeken te worden. Moedig kijkers aan om jouw video’s te delen, zodat ze deze helpen verspreiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>