De verschillende vormen van fotografie

Iedereen wordt op de een of andere manier blootgesteld aan fotografie en visuele beelden. Of je nu op zoek bent naar foto’s van vrienden op sociale media, grote reclameborden of reclamecampagnes bij lokale warenhuizen; fotografie wordt gebruikt om een ​​boodschap over te brengen of een verhaal aan de kijker te vertellen. Misschien fotografeer je elke dag, maar ken je de verschillende fotografiestijlen? Het begrijpen van de verschillende stijlen of genres van fotografie is essentieel voor het ontwikkelen van jouw kennis en ook voor het verkrijgen van een inzicht in waar onze fotografie past.

Luchtfotografie

Zodra je vlucht van start gaat, maak je graag foto’s van het landschap of de stad daaronder. Dit geeft je het voordeel dat je van bovenaf een foto kunt nemen. Beelden die van boven worden vastgelegd, worden daarom luchtfotografie genoemd.

Bouwkundige fotografie

Het vastleggen van een interessante vorm of kleur van de structuur kan visueel aantrekkelijk zijn. Daarom vallen Visuals van interessante gebouwen onder dit genre. Dit kan interieurs of exterieurs van gebouwen omvatten en zelfs een interessant element van het ontwerp. De twee uitdagende aspecten voor fotografen tijdens het fotograferen van gebouwen zijn: Verlichting en beeldvervorming.

Candid fotografie

Dit is een zeer populair genre fotografie. Momenten die spontaan worden vastgelegd terwijl ze gebeuren, staat bekend als candid fotografie. De onderwerpen zijn meestal niet op de hoogte van de fotograaf, dus ze lijken erg ontspannen. Huwelijksfotografie is een perfect voorbeeld van deze stijl van fotografie.

Documentaire Fotografie

Handmatige foto’s die een fotoverhaal vormen, vallen onder deze stijl. Het gaat over een bepaald onderwerp of een verhaal dat een fotograaf wil benadrukken. Het zijn allemaal objectieve afbeeldingen en kunnen gaan over oorlog, sociale kwesties, wetenschap enzovoort. Wanneer je belangrijke gebeurtenissen bijhoudt, bijvoorbeeld het leven van een beroemdheid of een sportman, ben je van plan om enige tijd met de persoon door te brengen; chatten; luister en vast te leggen wat vanzelf komt. Probeer details vast te leggen en laat jouw foto’s een verhaal vertellen. Probeer niet iets te schieten dat geen deel uitmaakt van zijn of haar leven.

Modefotografie

Typisch gebruikt om iets te verkopen, dit soort fotografie lokt klanten door het product te verfraaien. Ze zijn over het algemeen erg creatief en visueel erg interessant en kunnen op elke locatie worden genomen, zoals een studio, een appartement, een vervallen gebouw of overal buitenshuis. Een modefotograaf moet zich altijd van tevoren voorbereiden. In dit genre fotografie spelen de locatie, belichting, make-up, stylisten en het model een belangrijke rol. Je moet echter ook openstaan ​​voor ideeën en suggesties, omdat het veel teamwork met zich meebrengt.

Industriële fotografie

Industriële fotografie is een gespecialiseerd fotografisch veld dat het mogelijk maakt voor bedrijven om te communiceren met klanten en andere bedrijven die hun industriële processen, machines en technieken demonstreren. De foto’s moeten niet alleen glimmend zijn met gebalanceerde tinten en hoogtepunten, maar moeten ook effectief de betekenis van de foto in minder dan een seconde overbrengen. Er zijn ook animatiebureau ’s in Eindhoven die top animaties over jouw product of bedrijf kunnen maken. Behalve foto’s kun je ook video gebruiken om jouw boodschap over te brengen aan potentiële klanten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>